Balta Mircea - Remetea Chioarului, Maramures - lac natural

Imagini Balta Mircea

Balta Mircea

Descriere

Balta Mircea este situata la aprox. 1,5 km de Remetea Chioarului, pe malul drept al raului Lapus, la 20 km sud de Baia Mare si la 8 km nord-vest de Somcuta Mare, avand 2 ha si fiind populata in permanenta cu 5 t de peste din speciile: crap, caras, amur, salau, stiuca, babusca, rosioara, somn african. Balta dispune de 7 foisoare amenajate cu mese si banci, parcare amenajata si toaleta.
Cabana de pe balta va pune la dispozitie cafea, bauturi racoritoare, nada, momeli, monturi, ustensile de pescuit si accesorii, undite de inchiriat, precum si carbune pentru foc.
In weekend se poate pescui si noaptea.
Tarife:
- 50 lei/pers./12 ore, cu retinere de 3 kg de peste;
- 30 lei/pers./12 ore in sistem C&R(la peste 12 ore, se mai poate pescui in continuare cu taxa de 10 lei/undita, fara retinere de peste);
- 5 lei - taxa de agrement, pentru cei care nu au bon de pescuit si cu posibilitatea de a folosi dotarile de camping existente: gratar, ceaun.

- Daca un pescar plateste un bon de pescuit de 50 de lei, poate fi insotit de alt pescar cu o singura lanseta, cel din urma platind doar 15 lei.

- Se ofera bon gratuit de o zi (C&R) pentru cei care prin intr-o singura zi 2 pesti insumanad 12kg sau celor care fac 10 partide de pescuit in anul curent

- La 20 de partide de pescuit se ofera, pe langa bonul gratuit, cazare la Pensiunea Bianca pentru 2 persoane.

- Tariful de noapte este 50 lei de persoana, minim 4 persoane

SE POT ORGANIZA CONCURSURI DE PESCUIT!!!

Acces auto

1. Din Baia Mare – Recea – Lăpuşel – Satulung – Şomcuta Mare unde se face stanga spre Berchez si Remetea Chioarului. La biserica se face dreapta si dupa iesirea din sat, dreapta pana la balta.

2. Din Baia Mare – Satu Nou de Jos – Cătălina – Săcălăşeni –  Remetea Chioarului. La biserica se face stanga si dupa iesirea din sat, dreapta pana la balta.

3. Din Dej - Căşeiu - Câţcău - Gâlgău - Răstoci - Valea Chioarului + Şomcuta Mare unde se face dreapta spre Berchez si Remetea Chioarului. La biserica se face dreapta si dupa iesirea din sat dreapta pana la balta.

Harta acces

Despre pescuit

Proprietar lac: Dl. Mircea  
Telefon: 0754275233, 0758457527 Email: maries_mircea@yahoo.com
Taxa de pescuit: 50 Ron 12 ore, 30 de Ron sportiv (C&R) Orar pescuit: 07:00 - 20:00, 20:00 -07:00 (vara se deschide la 6:00)
Peşte reţinut: 3 kg, mai mic de 3 kg bucata Lansete/Beţe: 2 lansete, 10 Ron pentru fiecare lanseta in plus
Pescuit nocturn: DA
Barcă: NU Pescuit plantat: DA
Ultima populare: 2014-03-28 cu 700 kg de crap

Tipuri de peste

 • Babușcă
 • Caras
 • Crap
 • Crap Oglinda
 • Cteno
 • Rosioara
 • Şalău
 • Somn African
 • Stiuca
 • Sturion

Facilităţi lac

 • bar
 • barbeque
 • copaci pe mal
 • cort/campare
 • foişor
 • internet wireless
 • loc de joacă pt copii
 • momeli
 • parcare
 • ponton
 • retea Cosmote
 • retea Orange
 • retea Vodafone
 • scăldat interzis
 • umbrar
 • wc lemn

Cazare pe lac

Cazarea se poate face la Pensiunea Bianca din Remetea Chioarului (apr. 2km de la balta), pensiunea avand aceeasi proprietari.

Persoanele cazate au bon de pescuit sportiv gratuit (C&R) in ziua cazarii.

Cazarea pe lac este permisa cu cortul numai in grupuri de cate 4 pescari. Daca nu sunt 4 pescari platitori de bon de pescuit, nu se poate ramane peste noapte pe lac (probabil se poate ajunge la o intelegere cu proprietarii).

Descriere bar/magazin

Lacul dispune de un bar cu bauturi si tigari, automat de cafea si un magazin cu unele momeli de pescuit.

Dotari lac

Balta Mircea dispune de 1 ponton, dar pescuit se face de pe mail. Pe lac exista amenajata o zona pentru gratare, umbrare si loc de joaca pentru copii. Pe balta exista un bar cu cafea, bauturi, racoritoare, inghetata, cipsuri, salatini, etc.

Momeli in zona

Cabana de pe balta va pune la dispoziti nada, momeli, monturi, ustensile de pescuit si accesorii precum si undite de inchiriat.

Video despre lac

Ultima actualizare a informaţiilor: 10-05-2014

Partide de Pescuit

Prins de Pescar Amator

Pescar Amator, pescuit in perioada 30 Mai 2015 - 1 Iun 2015

Pescuit viteza printre pregatirea ceaunelor de gulas si racorirea cu cateva beri. Durata partidei de pescuit a fost de 3 zile (fara nopti) in care am incercat toate momelile si nadele pe care le-am avut. Pestii s-au prezentat total dezinteresati, exceptie facand cea de a doua zi, cand totusi am reusit sa pacalesc un crap de 5.6 kg la un boilies tare invelit in pasta solubila de capsuna. Crapi sub 1 kg si carasi am prins la o lanseta mai mica unde foloseam doar rame sau ciorchin de viermi.

Prins de Pescar Amator

Pescar Amator, pescuit in perioada 17 Mai 2015 - 18 Mai 2015

Prima partida de pescuit pe 2015 in care sa fie cald! Am pescuit 2 zile (fara noapte) cu 3 lansete cu cate 1 carlig, monturi obisnuite cu plumb semi-culisant, carlig cu fir de par pentru boilies. Am avut 4 rateuri la boilies de 16mm cu usturoi, ultimul rateu s-a incheiat cu un carlig indreptat...carlig ce a rezistat unui prieten la un crap de 5.9 kg. Am avut 2 capturi de crap si cateva de caras, cel mai mare crap fiind in jur de 5 kg. Momeala castigatoare a fost boilies solubil squid-octopus cu capsuna de la Elite Baits.

Prins de Pescar Amator

Pescar Amator, pescuit in perioada 18 Apr 2015 - 19 Apr 2015

Am pescuit 2 zile, doar pe timpul zilei si am avut parte de o vreme rece cu mult vant si schimbari mari pe parcursul zilelor. Cred ca vantul, schimbarea presiunii atmosferice cat si ploile au facut ca pestii sa nu fie asa atrasi atat de nadele noastre cat si a celorlalti pescari de pe lac. Am reusit totusi sa prin un ciortan la rame si un crap spre 4 kg la boilies de la Elite Baits, squid-octopus cu capsuna. Montura folosita a fost o semiculisanta cu plumb de 65g si boiliesul prins pe fir de par cu o plasa solubila atasata cu boiliesi sparti. Partida slaba, datorata si vremii reci si a ploii care ne-a trimis acasa mai devreme decat vroiam.

Fara imagine

pescar, pescuit in perioada 3 Mar 2015 - 4 Mar 2015

in ultima zi din februarie,simbata am prins zece crapi si doi carasi

Prins de Pescar Amator

Pescar Amator, pescuit in perioada 19 Iul 2014 - 20 Iul 2014

Mai putin reusita partida de pescuit, cu 4 capturi de crap in 2 zile, pescuit doar ziua. Cel mai mult am pescuit cu bolies de 20 mm aroma de monstercrab, dar am incercat si boilies Premium de la Elit Baits, boabe de porumb aromate. 3 capturi am prins cu boilies cu aroma de monstercrab. Cel mai mare peste a fost de 5.5kg.

Am fosolit 2 lansete cu monturi semi-culisante cu plumb de 80g, 1 carlig cu fir de par si 1 lanseta cu montura elicopter, plumb de 80g si carlig cu fir de par. Momitul a fost facut doar cu bile de boiles, pescuit fara naditor. Ambele monturi au prins peste.

Partida destul de multumitoate, avand in vedere ca facem si gratare intre timp, un eram axat doar pe pescuit.

Ai pescuit aici? Adauga o partida de pescuit

pana la:
Inapoi sus