Lacul lui Tibi - Santejude Vale, Cluj - lac natural

Imagini Lacul lui Tibi

Lacul lui Tibi

Descriere

Lacul lui Tibi este un lac natural, situat in judetul Cluj, intre Sântioana si Sic, langa saturl Sântejude Vale. Inconjurat in mare parte de padure, pe partea stanga padurea e chiar pana pe malul lacului, astfel fiind un loc foarte bun de campat. Pe lac sunt amenajate pontoane si locuri de campare, iar in sezonul cald se organizeaza concursuri de pescuit la crap. Ultimul concurs a avut loc in iulie 2014. Lacul este bine populat cu pesti din speciile: crap, caras, cten, fitofag, rosioara, stiuca si biban. Specia predominanta este crapul.

Regulamentul lacului:

 • Pentru fiecare taxa de pescuit se admit 3 lansete cu max 2 carlige fiecare.
 • Este interziza folosirea ariciului, ancorelor si oricaror metode interzise de lege.
 • Pescuitul si nadirea se practica de pe mal, este interzisa intrarea in apa sau nadirea din barca, barcuta.
 • In taxa de pescuit se poate retine carasul. Crapul se retinte contra cost, 15 RON / kg. Tenul se elibereaza.
 • Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces si numai dupa efectuarea controlului de catre administratia lacului.
 • Pestele prins se va manevra cu grija fara a se umbla la branhii, fara a se scapa pe jos, este odligatorie folosirea saltelei de primire de orice tip / antiseptic.
 • Are regim obligatoriu intretinerea ecologica a locului de pescuit prin adunarea tuturor deseurilor si a resturulor menajere in saci sau pungi care se duc la locurile amenajate pentru ele.
 • Comportamentul va fi unul civilizat cu urmatoarele precizari:- pescuitul se va face in liniste fara urlete si muzica.
 • In cazul unor neintelegeri cu pescarii vecini adresativa administratiei lacului.

Acces auto

Din Cluj Napoca se poate ajunge pe mai multe rute la Lacul lui Tibi, insa aceste doua rute sunt mai practicate:

1. Se iese din Cluj Napoca spre Apahida iar in Juc-Herghelie se face dreapta spre Jucu de Sus. Se merge pe drumul principal pana in Sic, unde se merge la dreapta. La iesire din Sic se termina asfaltul, pana pe lac este drum pietruit. Din Sic mai sunt inca 5 km, iar in total din Cluj sunt 49 de km.

2. Se iese din Cluj Napoca spre Apahid, se merge pana in Gherla unde se face dreapta spre Fizeşu Gherli. Se merge pe drumul principal pana in Sântioana unde se face dreapta spre Sântejude (este indicator). La iesire din Sântejude se termina asfaltul, pana pe lac este drum pietruit. Se merge inainte, pe langa lacul Sântejude. Din Sântejude mai sunt inca 6 km, iar in total din Cluj sunt 68 de km.

Harta acces

Despre pescuit

Proprietar lac: Sc Dermatim Construct Srl  
Telefon: 0742070290 - Dnu Tibi Email: laculuitibi@yahoo.com
Taxa de pescuit: 25 Ron/zi 25 Ron/noapte Orar pescuit: -
Peşte reţinut: caras nelimitat, crap sub 3 kg cu 15 Ron/kg, restul C&R Lansete/Beţe: 3 lansete cu maxin 2 carlige / taxa platita
Pescuit nocturn: DA
Barcă: NU Pescuit plantat: NU
Ultima populare: 2014-04-01

Tipuri de peste

 • Biban
 • Caras
 • Crap
 • Cteno
 • Fitofag
 • Rosioara
 • Stiuca

Facilităţi lac

 • barbeque
 • cort/campare
 • pădure în apropeire
 • ponton
 • umbrar

Momeli in zona

Se pot cumpara unele momeli de pe lac.

Video despre lac

Ultima actualizare a informaţiilor: 26-01-2015

Partide de Pescuit

Prins de Yonutz

Yonutz, pescuit in perioada 9 Aug 2017 - 10 Aug 2017

In vara trecuta am fost pentru prima data la pescuit peste noapte, a fost o partida memorabila, poate chiar cea mai buna pana acum. Am fost cu un prieaten bun de-al meu, cu care pescuiesc de la 7 ani. Odata ce am ajuns pe lac, ne-am asezat si am admirat privelistea minunata a lacului. Este uimitor cata liniste si pace e acolo. Pe malul cu padure, exista vre-o 3 pontoane. In prima zi nu am prins mai nimic, din pacate a scapat un peste care se simtea destul de mare in bat. Mai pe seara am fost in iazul de langa casa dluiTibi, un iaz mai mic populat exclusiv cu somn african. Pentru a proteja pesti, este obligatoriu sa ai innaintas de fir textil, deoarece pestele este foarte agresiv si puternic odata ce musca momeala. Doar eu am prins un exemplar acolo, la o bucata de carnat afumat. Dimineata urmatoare am fost trezit de amicu' care avea un peste in ac. Un crap oglinda de aprox. 2 kilograme. Pe la ora 10 dimineata mia sunat avertizorul ca nebunul, si mia tras tot rod podul, inclusiv undite, in apa. Desi era deschisa frana, crapul nu sa oprit. Am reusit sa scot undita si sa aduc pestele la mal, un crap comun de 6 kilograme. Toti pestii au fost prinsi la dudi bait, firm care sponzorizeaza si lacul. La pluta merge orice, de la viermi, porumb fiert si rame pana la paine, pufarin si pasta de boilies.

Prins de Pescar Amator

Pescar Amator, pescuit in perioada 18 Sep 2016 - 19 Sep 2016

In prima iesire pe acest lac am avut parte de o partida de pescuit nu pre reusita. Am nadit cu nada dulce Bezar crap/caras 3kg si 1kg ameste seminte. Pe carlig, pe fir textil am folosit boilies de 18mm plutitor sau fix. Am incercat 5 tipuri si porumb, deoarece puietul din lanc reusea sa zdrobeasca aproape orice tip de boilies. Am prins 2 crapi de jumatate de kg si cativa crapi mai mici de o palma tot la boilies. La pluta, cu viermi sau porumb prindeam puiet fara oprire. Din cauza puietului in numar foarte mare as zice ca pescuitul de peste mare a fost foarte ingreunat, astfel partida a fost slaba. As zice ca e nevoie de populare cu mult rapitor sau sa treaca vreo 2 ani pana creste puietul.

Fara imagine

mondokan, pescuit in perioada 10 Iul 2015 - 12 Iul 2015

Dupa o perioada torida cu temperaturi pesta 30 c  mai bine de 2 saptamani am

organizat o partida cu un coleg bucurestean de vineri dupa masa pana duminica la pranz.

Am prins 11 buc crap de la 2kg pana la 10kg total cca 48 kg.

Am nadit cu peleti si boles. Cel mai bine a mancat la boiles One/zone si ce fabricat de cel din Jucu.

Am pescuit pe malul dinspre padure in zona unde este stuf pe malul opus (in curba)

A fost o partida foarte reusita consider ca m-am revansat onorabil la datoria care o aveam fata de bucurestean care ma purtatat pe beltile di jurul Bucurestiului

Ai pescuit aici? Adauga o partida de pescuit

pana la:
Inapoi sus